Ministerul Mediului

Agenția de Mediu

În atenția deținătorilor permiselor de pescuit sportiv, amator şi de agrement

În legătură cu informațiile eronate, vehiculate în presă, referitor la perioada de prohibiție a pescuitului pentru anul 2019, Agenția de Mediu vine cu următoarele precizări.
 
Conform prevederilor art. 36 alin. (1) din Legea nr. 149 din 08.06.2006 privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura, prohibiția pescuitului în bazinele piscicole naturale în perioada de reproducere se stabilește prin ordinul Agenției de Mediu, în baza propunerilor instituțiilor științifice și a Inspectoratului pentru Protecția Mediului.
 
Ordinul se emite pentru toate speciile de hidrobionţi şi obiectivele acvatice piscicole naturale, cu cel puţin 5 zile înainte de începutul perioadei de prohibiţie, dar nu mai tîrziu de 15 aprilie.
În acest context, Vă informăm că, termenii prohibiției la pescuitul în bazinele piscicole naturale urmează a fi stabiliți prin ordinul Agenției de Mediu, care va fi publicat pe paginile web ale Agenției de Mediu, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dar și în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.